fbpx

 

aandachtspunten bij de keuze van vouwgordijnen
Bij raambekleding is het belangrijk dat je kiest voor een variant die past bij de bouwstijl van je huis en de rest van je inrichting. Vouwgordijnen passen heel goed in bijna iedere ruimte. Voor een klein raam in een moderne studeerkamer tot een grote raampartij in de woonkamer van een jaren dertig woning.

De naam verklapt het al: vouwgordijnen rollen niet omhoog, maar vouwen zich op terwijl je aan een koord of ketting trekt.

Waarom vouwgordijnen zulke alleskunners zijn? Ze zijn verkrijgbaar in zeer veel soorten, maten en materialen. Wij helpen je graag de juiste keuze te maken. Welke variant je ook kiest: een vouwgordijn zorgt voor een warme en huiselijke sfeer.

Roman blinds of Austrian blinds

Vouwgordijnen bestaan in twee soorten: de ‘Roman blinds’ of de ‘Austrian blinds’. De eerste is het meest bekend: met een draad wordt de stof van het vouwgordijn naar boven getrokken en wordt de stof door middel van baleinen horizontaal gevouwen. Zo ontstaan er brede plooien. Deze variant heeft de meest moderne uitstraling, terwijl een ‘Austrian blind’ klassieker oogt. Deze heeft namelijk geen baleinen waardoor de stof geplooid hangt als deze omhoog getrokken wordt.

Transparant of verduisterende vouwgordijnen

Of je gaat voor een transparant exemplaar of juist een verduisterende stof is helemaal afhankelijk van de ruimte waar je een vouwgordijn ophangt. Logischerwijs wil je in een slaap- of badkamer meer privacy, dus is een verduisterend vouwgordijn de beste keuze. Transparante vouwgordijnen filteren het zonlicht, terwijl een lichtdoorlatend vouwgordijn ook de inkijk beperkt.

Wij helpen u graag verder met de keuze van uw raamdecoratie.
Kom langs voor persoonlijk advies, maak een afspraak.
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam
Op zoek naar leuke gordijnen.