fbpx
WEBSHOP 24u/24u – Verzendingen gratis vanaf 100€

Brandwerende gordijnstoffen

brandwerende gordijnstof de BeverVeiligheid voorop

Een brand in huis voorkomen, dat kunnen zelfs de allerslimste high tech interieurproducten niet. Daarom is het zaak om je huis zo in te richten dat vlammen zich niet snel kunnen verspreiden. Dit geeft je tijd om de brand te (laten) verhelpen of nog veel belangrijker: om jezelf en je gezin in veiligheid te brengen.

Vlamvertragend, brandvertragend of brandwerend?

Er zijn een paar verschillende termen hiervoor in omloop. Vlamvertragend, brandvertragend of brandwerend bijvoorbeeld – al doet deze laatste vermoeden dat een brand afgewend kan worden. Dat is niet het geval. Maar door gebruik van brandwerende stoffen, geef je jezelf die eerdergenoemde waardevolle extra tijd.

Brandwerende stoffen
Brandwerende stoffen zijn niet onbrandbaar, maar zorgen er door hun structuur en unieke garens voor dat gordijnen minder snel in vlammen op gaan. Het brandproces wordt hiermee dus vertraagd. Deze stoffen kun je gebruiken voor stoffen meubels of raamdecoratie. Zo kun je in geval van vuur dus ergere schade voorkomen.

Brandvertragende gordijnen
Van plissé, duette en rolgordijnen tot in-betweens en zelfs lamellen en jaloezieën: bijna iedere vorm van raamdecoratie is in brandvertragend materiaal verkrijgbaar. Een goede eerste stap voor een brandveilig interieur.

Vlamvertragende garens
Maar wat zijn die permanent brandwerende garens precies? Bijvoorbeeld de Trevira CS is zo’n internationaal bekende vezel, die aan de hoogste eisen voldoet.

Brandvertragende coatings
Zelf na het wassen behoudt deze stof zijn brandvertragende werking. Daarnaast versterken niet-permanente vezels en een FR coating er ook voor dat de stof brandwerend is. Wil je weten hoe jij jouw raamdecoratie kunt optimaliseren op het gebied van brandveiligheid? De Bever geeft u graag alle advies.  Maak hier direct een afspraak!