fbpx
WEBSHOP 24u/24u – Verzendingen gratis vanaf 100€

Brush Cleaner als redding na het verven

brush_cleaner-mathysHoe houd ik mijn verfkwast schoon? Een eenvoudige vraag zonder duidelijk antwoord. En zo gebeurt het nog steeds dat schoonmaakmythes schilderwerken vernielen  of schilders terugsturen naar ons voor een nieuwe set kwasten. Om daar komaf mee te maken, komt verfproducent Mathys met de Brush Cleaner, een reiniger die je verfborstel er na elke verbeurt als nieuw laat uitzien.

Mythe 1 : “Water is de beste manier om een borstel te reinigen”

Na het schilderen met een borstel vol verf naar de afwasbak lopen en hem onder de kraan royaal uitspoelen met water : geen enkele andere reflex is zo slecht voor het milieu. Bovendien is water niet voor elke verf de juiste oplossing, waardoor het de verf niet wegspoelt en de kans vergroot dat je door het wrijven de haren van de borstel beschadigt.
Om te voorkomen dat je voor al je verven een specifiek reinigingsmiddel nodig hebt, is er de brush cleaner van Mahys. Die bevat krachtige detergenten waarmee bijna elke verfsoort wordt opgelost en je niet meer moet schrikken van plotse kleurafgave bij een volgende schildersklus.

Mythe 2 : “Een nieuwe verfborstel kopen is goedkoper dan het reinigen van een oude”

Het idee om een oude verfborstel weg te gooien en een nieuwe te kopen omdat het beter uitkomt voor de portefeuille is achterhaald. Vandaag bestaan er voldoende alternatieven waarmee je geen uren meer staat te reinigen en je verfborstel toch lang meegaat. Een feit is ook dat borstels beter worden doorheen de tijd, dankzij het verlies van ‘slechte’ haren.

Reinigen met Mahys Brush Cleaner neemt maximaal 4 uur in beslag. In die tijd laat je de borstel weken in de vloeistof, spoel je hem af met lauw water en laat je hem drogen. Bovendien zakt de verf in de vloeistof na een tijdje naar de bodem, waardoor je het oplosmiddel terug in de fles kan gieten en recycleren voor toekomstig gebruik.

Mythe 3 : “Een harde verfborstel is goed om weg te gooien”

Een verfborstel te nonchalant uitgewassen of te haastig opgeborgen? Dan vind je gauw een beenharde verfkwast tussen je materiaal. Toch is het niet nodig om die meteen weg te gooien. Met een handig truckje komende haren makkelijk los en gebruik je hem weer als nieuw.

Mathys Brush Cleaner is het perfecte hulpmiddel om een verfborstel jarenlang te bewaren. Het oplosmiddel maakt je materiaal weer soepel en verwijdert alle opgedroogde verf met gemak. Bewaar de borstel steeds al hangend of horizontaal, zodat je niet op de haren steunt en vervorming voorkomt.

webshop Brush Cleaner