fbpx
WEBSHOP 24u/24u – Verzendingen gratis vanaf 100€

Doorleefde houten vloer: echt of niet?

Ornamenten op het plafond en een doorleefde houten vloer: ben jij ook zo gek op huizen met een verleden?
Of je nu een huis met een verleden of een frisse nieuwbouwwoning hebt gekocht: een doorleefde vloer past op veel manieren in ieder interieur. Ga je voor oud of nieuw?

Er zijn verschillende manieren om een houten vloer op te nemen in jouw huis. We sommen een aantal opties voor je op:

1. Bestaande houten vloer renoveren

Kleine krassen of beschadigingen laten zien dat er geleefd wordt in een huis. Maar een vloer die al tientallen jaren in gebruik is, kan wel een onderhoudsbeurt gebruiken.
Laat hem goed schuren en in de olie zetten, en hij lijkt weer als nieuw!

Zo behoud je die mooie doorleefde look en kan de houten vloer ook weer een aantal jaar mee.

2. Nieuwe houten vloer laten leggenhouten-vloer-debever

Er zijn veel prachtige houtsoorten verkrijgbaar die niet alleen lief zijn voor het oog, maar ook voor de natuur. Let er bij aanschaf van een nieuwe houten vloer altijd op dat het hout het FSC-keurmerk draagt. Houtsoorten waar je aan kunt denken zijn bijvoorbeeld Amerikaans en Europees eiken, berken-, noten- en kersenhout, Aziatische teakhout en Afrikaans hout zoals Afzelia of Chinese Bamboe.

Nieuwe houten planken kun je vooraf laten bewerken, zodat het ‘nieuwe’ daar een beetje van af gaat. Denk dan aan een verniswas, een was van krijtverf,
fijn bezagen en het trommelen en schrapen van vloerdelen. Eikenhoutenplanken kun je laten roken, zodat de nerven mooi zichtbaar worden.

Zo creëer je meer diepte, karakter en leven in de nieuwe houten vloer.

geleefde-houten-vloer-debever
3. Nieuwe kunststofvloer met houtlook laten leggen

LVT-– en laminaatvloeren met een houtlook zijn tegenwoordig niet meer van écht te onderscheiden. Daarnaast zijn deze zeer duurzaam, doordat ze weinig onderhoud nodig hebben en lang meegaan.