fbpx
WEBSHOP 24u/24u – Verzendingen gratis vanaf 100€

Duo rolgordijnen: iets voor jouw interieur?

[dot_recommends]
duo rolgordijnen de BeverHeb je wel eens gehoord van duo rolgordijnen, maar weet je niet exact of het de juiste keuze is voor jouw interieur? De Bever geeft graag antwoord rondom deze variant van raamdecoratie.

Wat zijn duo rolgordijnen?

Duo rolgordijnen bestaan, anders dan standaard rolgordijnen, uit twee verschillende soorten stof. Transparante, doorschijnende banen en gekleurde, ondoorzichtige banen bewegen horizontaal over elkaar heen. Door middel van een koord reguleer je hoe de banen over elkaar heen vallen en dus hoeveel lichtinval en inkijk je toestaat in de kamer.

3d rolgordijn de Bever-voorbeeld

 

Wat is het voordeel van duo rolgordijnen?

Naast dat een duo rolgordijnen een luxere uitstraling geven aan raamdecoratie, hebben duo rolgordijnen als grootst voordelig effect dat je er de lichtinval heel goed mee kunt reguleren. Ook in de meest open stand geeft een duo rolgordijn al enige vorm van bescherming tegen inkijk en dus privacy. Daarnaast zijn er spectaculaire patronen mogelijk wat van eenvoudige raamdecoratie een kunstwerk maakt. Een mooie combinatie van functionaliteit en decoratie dus.

Waarmee combineer ik duo rolgordijnen?

Waar duo rolgordijnen al veel lichtinval en inkijk beperken, kun je eindeloos materialen aan je raamdecoratie toevoegen. In een slaapkamer kan het fijn zijn om black-out overgordijnen toe te voegen, zodat je in alle rust in een verduisterde ruimte slaapt. In een grote woonkeuken kan het combineren met transparantere in-betweens een mooie keuze zijn, omdat een verduisterend effect hier minder belangrijk is.

duo rolgordijnen de Bever -zithoekWaar moet ik op letten bij aanschaf van duo rolgordijnen?

Het belangrijkste aandachtspunt, zoals bij alle raamdecoratie, is dat de duo rolgordijnen perfect op maat zijn. Hierdoor voorkom je ongewenste lichtinval aan de zijkanten van het rolgordijn of dat het rolgordijn onderaan net niet mooi aansluit op de vensterbank. Qua stoffen en dikte van de banen kun je alle kanten op. Hoe groter en breder het raam, hoe breder ook de banen kunnen zijn.

 

De Bever in Lommel bied je gratis & vrijblijvend interieuradvies en vraag je vrijblijvend een offerte aan

de scherpste prijzen in maatwerk in de regio !