fbpx
WEBSHOP 24u/24u – Verzendingen gratis vanaf 100€

Kalkmagie met kalkverf de Bever : Streperig effect

Net zoals voor het wolkerig effect geldt hier ook de regel om niet al te regelmatig op te schuiven.

Als een streperig effect wilt krijgen, ga je natuurlijk in eerste instantie verticaal schilderen met de borstel (en natuurlijk niet wolkerig). Ook hier moet je erop letten dat je geen duidelijke overgangen creëert. Schilder dus bijvoorbeeld niet eerst het bovenste deel van de muur en daarna het onderste deel.

 

Hoe kun je het dan het beste aanpakken?

*bij lage ruimtes kun je proberen om de totale muurhoogte in één keer te schilderen (van beneden naar boven en omgekeerd)

*Je kunt ook met zijn tweeën werken (iemand op de ladder en iemand op de grond) en de verf eigenlijk continu nat in elkaar laten overgaan

*Als dit geen optie is, probeer dan de overgang tussen het onderste en het bovenste deel continu te laten variëren (van hoogte te laten verspringen).

 

Wil je deze streperigheid versterken, ga dan te werk als voor het wolkering effect. Dat wil zeggen, voeg tien à vijftien procent water toe en zet hier en daar accentstrepen. Let er wel op dat deze zo natuurlijk mogelijk zijn. Je kunt daarvoor het beste je borstel in tegenrichting gebruiken (met de zijkant dus).

Kalkverf de Bever aankopen