fbpx
WEBSHOP 24u/24u – Verzendingen gratis vanaf 100€

Lambrisering met onze wand- en muurlijsten

wandlijst-lambrisering-orac-SX118
wandlijst-lambrisering-orac-SX118
wandlijst-lambrisering-orac-PX147
wandlijst-lambrisering-orac-PX147
wandlijst-lambrisering-orac-DX163-2300
wandlijst-lambrisering-orac-DX163-2300

Velen denken dat lambrisering alleen in oude herenhuizen nog te vinden is. Niets is minder waar. Bij de Bever hebben we een ruim assortiment van wandlijsten.

Moderne varianten zijn de eigentijdse versiering van strakke wanden, maar met lambrisering kun je tegelijkertijd ook een klassiek effect creëren. Oftewel: lambrisering past in ieder interieur.

Waarom lambrisering?

Koop je een oud huis, dan kan het nog wel eens voorkomen dat wanden in de kamers of gang beschadigd zijn. Lambrisering is dan de ideale oplossing, omdat je met deze panelen de beschadigingen (deels) bedekt. Zo werk je bijvoorbeeld een gang heel netjes af.  In modernere huizen kunnen strakke wanden wel eens kaal en klinisch aandoen.
Met lambrisering brengt je niet alleen reliëf en structuur aan, maar kleed je de ruimte letterlijk aan.

Lambrisering: optische topper

Of je nu gaat voor klassiek hout of een moderne geschilderde variant: lambrisering breekt de wand op. Dit kan een gang langer doen lijken of een hoge ruimte knusser maken.
Dit effect kun je versterken door de lambrisering in een bijzondere kleur of zwart te laten verven. Het paneelwerk wordt in de regel aan de onderkant van de wand bevestigd, maar een bijzondere omlijsting kan evengoed bovenaan de muur aangebracht worden.

Moderne lambrisering van nu

Geschilderde lambrisering is een hele originele toepassing. Je kunt hierbij gaan voor strakke lijnen, maar uit de losse vegen verf zijn nog veel spannender.
Ook lambrisering van dikke latjes in plaats van panelen zijn een opvallende variant. Deze ideeën passen vooral in een speels en modern interieur.

Lambrisering met klassiek effect

Ga je liever voor klassiek, kijk dan eens of je wat dikkere panelen kunt laten bevestigen. Ook bestaat er lambriseringpanelen waarin je zelfs dingen op kunt bergen. Zo creëer je ook nog eens extra kastruimte!

Advies voor nieuwe lambrisering

Omdat lambrisering is zoveel varianten verkrijgbaar is, is het raadzaam om je vooraf goed te oriënteren en je te laten adviseren.
Of het nu gaat om de kleur, het materiaal of de stijl van de lambrisering: een woonadviseur kent alle optisch en kan je vertellen wat past bij jouw smaak én de rest van je interieur.

De Bever biedt gratis & vrijblijvend interieuradvies.