fbpx
WEBSHOP 24u/24u – Verzendingen gratis vanaf 100€

Orac plinten

wandlijst-lambrisering-orac-dx168-2300-voorbeeld
Hoge of lage plinten?

Hoge of lage plinten op de vloer?

Een plint lijkt een klein detail in het interieur maar het effect kan groots zijn. Mits je de juiste plint kiest voor jouw huis. En hoe futiel dit onderdeel ook schijnt, er is meer keuze in vloerplinten dan je wellicht wist.

Vloerplinten

Mocht je je nog afvragen of vloerplinten eigenlijk wel nodig zijn, dan is het antwoord kort: ja, plinten zijn hard nodig. Een plint is gewoonweg praktisch als beschermer van de muur waar een stofzuiger of natte dweil anders vlekken en strepen op achterlaat of zelfs stukjes muur laat afbrokkelen. En het verbergt de rand van de vloer als die niet helemaal strak tegen de muur aan ligt. Maar een plint is ook decoratief. Het maakt de ruimte af, vergroot de vloer of benadrukt de muur. Net wat jij wilt en net wat jij kiest.

Lage plinten

Wil je onopvallende plinten die wegvallen in de vloer, dan kies je lage plinten. De lage plinten worden meestal in dezelfde tint als de muur geschilderd. Overigens zijn ze ook ideaal om de onafgewerkte rand van de vloer snel mee weg te werken bij renovaties.

Hoge plinten voor meer uitstraling

Hoge plinten daarentegen geven een ruimte veel meer uitstraling; het maakt het interieur chique of robuust, afhankelijk van het soort plint, de kleur en de maat die je kiest. Zo zijn er de effen, witte hoge plinten voor een strak interieur maar ook kraalplinten of monumentenplinten met een fijne bewerking bovenop de plint. Dit subtiele accent geeft de ruimte een klassiekere touch en doet het heel goed bij een betonnen vloer, gietvloer of grote tegels.

 

ORAC SX 171Overzetplinten bij renovaties

Oudere huizen zijn vroeger vaak voorzien van plinten van zo’n 45 mm hoog. Bij renovaties is het niet altijd mogelijk om deze plinten zonder teveel beschadigingen aan de wand of vloer, te verwijderen. En met overzetplinten is dat ook helemaal niet nodig! Deze plinten zijn er vanaf 90 mm hoog en hebben een uitsparing zodat ze over de oude plint geplaatst kunnen worden. Ook overzetplinten zijn er in zowel een strakke versie als met een bewerking bovenop de plint.

Gratis advies over plinten in jouw interieur en bezoek onze shop of webshop.

Met plinten geef je jouw interieur een subtiel maar sfeerbepalend accent.

Vraag je je af welk type plint het beste bij jouw interieur past? We geven je graag advies !