fbpx
WEBSHOP 24u/24u – Verzendingen gratis vanaf 100€

Rolgordijnen : voor iedere kamer

rolgordijn-debever-3

Bij rolgordijnen denk je al snel aan een slaapkamer. Daar wil je tenslotte het vaakst  afgesloten worden van het buitenlicht. Maar rolgordijnen komen in zoveel soorten en maten, dat ze in bijna iedere kamer in huis van pas komen. Waar let je op?

Rolgordijnen in de slaapkamer

In de slaapkamer wil je maar een ding en dat is dat het lekker donker is. Kies daarom altijd voor verduisterende rolgordijnen. En nee, die hoeven niet altijd donker van kleur te zijn! Wist je dat er zelfs rolgordijnen zijn in witte black-out stof? Zo behoudt je de frisheid van je inrichting, maar heb je wel het comfort van een donkere kamer.

Rolgordijnen in de woonkamer

Bekijk goed welk doel de rolgordijnen in de woonkamer hebben: wil je inkijk minimaliseren maar niet het daglicht tegenhouden, gebruik dan licht doorlatende rolgordijnen. Wil je ’s avonds je woonkamer afsluiten van het licht van lantarenpalen of pottenkijkers, ga dan voor een verduisterend exemplaar. Bijkomend voordeel: verduisterende rolgordijnen houden warmte binnen en de kou buiten. Dit extra isoleerlaagje is ook nog eens voordelig voor je energierekening.

Rolgordijnen in de studeerkamer

Hoewel veel licht in huis heel fijn kan zijn, kent het ook zo zijn ongemakken. Als je regelmatig aan het werk bent in de studeerkamer, dan ben je daar vast mee bekend. Transparante rolgordijnen zorgen er voor dat het felste zonlicht wordt tegengehouden, maar je kunt nog wel naar buiten kijken. Zo geniet je van het uitzicht op de tuin, maar kun je ook ongestoord werken zonder verblind te worden door fel zonlicht.

Rolgordijnen in de badkamer

In de badkamer wil je lekker veel licht, maar absoluut geen inkijk. Kies daarom voor een licht doorlatende stof, bijvoorbeeld in aqua blauw. Let wel op dat het rolgordijn van een vochtbestendige stof is. Wel zo handig in een vochtige ruimte als de badkamer.

meer info of een vrijblijvende offerte op maat  info@debever.be  011/540041  of breng een bezoekje aan onze toonzaal