fbpx
WEBSHOP 24u/24u – Verzendingen gratis vanaf 100€

waterbestendige en overschilderbare overzetplinten

SX186_Cover skirting
Orac plint SX186

Je wil oude plinten verbergen? Elektriciteitskabels wegwerken? De mooiste overzetplint bij een nieuwe vinyl-vloer? Of je had graag plinten in dezelfde kleur als de muur?

ORAC, de Belgische specialist van designprofielen, breidde zijn Orac Decor® overzetplintencollectie uit met de SX185 en SX186. De collectie bestaat nu uit drie overzetplinten die perfect waterbestendig en overschilderbaar zijn, en eenvoudig over de bestaande plint worden aangebracht. Ideaal dus voor renovatie, en in combinatie met vloeren die worden gedweild.

 

De Orac Decor® overzetplinten zijn de ideale oplossing wanneer een oude plint niet of moeilijk te verwijderen is. Dankzij de uitsparing aan de achterzijde kan de overzetplint eenvoudig over de oude plint worden aangebracht. Er komt geen breekwerk aan te pas – en dus ook geen extra kosten – en er is geen gevaar dat het pleisterwerk beschadigd wordt. Zo heb je in een mum van tijd een nieuwe plint die je huis een prachtige meerwaarde geeft. De overzetplint is eveneens een handige en decoratieve uitweg om er elektriciteitskabels achter te verbergen.

Orac_12-2017_40469 p.117 [SX185 - PX175]
overzetplint orac SX185 gecombineerd met de wandlijst PX175 als lambrisering
Alle Orac Decor® plinten zijn gemaakt van Duropolymer®, een extra sterke geëxtrudeerde polystyreenmix van hoge densiteit. In tegenstelling tot MDF en hout kan Duropolymer® tegen een stootje en is het daarenboven uitstekend bestand tegen water. Dat maakt Duropolymer® de ideale partner voor vloeren die gedweild worden. Het bijzondere materiaal behoudt zijn vorm als het nat wordt en bij intensief gebruik komen er geen deukjes in.

De plinten zijn gemakkelijk te verzagen en al even gemakkelijk te installeren dankzij een groot lijmoppervlak en met behulp van de ORAC DecoFix-lijmen: DecoFix Pro voor een poreuze ondergrond, DecoFix Hydro voor een non-poreuze ondergrond en voor in vochtige badkamers, en DecoFix Extra voor een perfecte verbinding van de naad tussen twee profielen. Na plaatsing kan je de overzetplint gewoon wit laten, of die schilderen. De overzetplint is reeds voorzien van een witte primer op waterbasis, wat zorgt voor een glad, mat oppervlak met een prima hechting. Een tip: als je de plint schildert in de kleur van de muur, ziet een ruimte er hoger en luchtiger uit.

De originele overzetplint SX171  meet 10 bij 2,2 cm. De nieuwe overzetplinten SX185 en SX186 meten respectievelijk 12 bij 2,2 cm en 13,8 bij 2,2 cm.

 

overzicht plinten