fbpx
WEBSHOP 24u/24u – Verzendingen gratis vanaf 100€

HOE GAAN WE TE WERK BIJ KLEUR- EN DECORATIEADVIES

Het is belangrijk dat we voor de ruimte waarvoor je advies vraagt, bij daglicht bezoekt. Kleuren beoordelen en kiezen, gebeurt het best overdag. We peilen tijdens ons bezoek naar jouw verwachtingen en smaak. Een bezoek is bovendien de ideale gelegenheid om de ruimte en ook externe factoren in kaart te brengen. De grootte en de oriëntatie van de ruimte en welke materialen, motieven en structuren er reeds aanwezig zijn is het vertrekpunt van een kleur- en decoratieadvies.

 

kleuradvies aan huis

Volumes: Vaak lopen ruimten ineen, bv. in L-vorm. Dan is het aangewezen om, bij het kiezen van de kleuren, rekening te houden met alle elementen in de diverse ruimten.

Oriëntatie: Als de ruimte aan de zuidkant is gelegen, dan komt er warmer licht binnen, waardoor de kleuren er ook warmer uitzien. Bevindt de ruimte zich aan de noordkant, dan lijken de kleuren koeler.

Aanwezige materialen: Het is handig om een palet samen te stellen van de aanwezige kleuren in de ruimte, namelijk van de vloeren, ramen, meubels, accessoires, enz. Dat palet kan als aanzet dienen bij het kiezen van één of twee basistinten die dan stapsgewijs kunnen worden aangevuld met bijpassende kleuren.

Functie: De functie van de ruimte is belangrijk. Ruimtes waar je gedurende langere tijd verblijft, zoals een living, bureau, leeshoek en slaapkamer, vragen om een rustgevende sfeer. Een gang, traphal, fitnessruimte verdragen meer ‘dynamiserende’ kleurencombinaties.

Externe factoren: De kleuren binnen en buiten moeten accorderen. Wat je ziet door het raam, heeft een invloed op de kleurkeuze binnen. Kijkt de ruimte uit op een tuin met veel groen of werd er gekozen voor oranje terrastegels? Dat groen of oranje kan afsteken bij bepaalde kleuren. Ook de gevelafwerking is van belang. De kleur van de baksteen, het crepi of het schilderwerk van de gevel bepaalt mee of een kleur in de hal past of net niet.

Voor een afspraak >>