fbpx
WEBSHOP 24u/24u – Verzendingen gratis vanaf 100€

Zo kies je stijlvolle gordijnen voor iedere ruimte

Gordijnen zijn enorm bepalende smaakmakers in het interieur. Het loont dus om je goed te laten informeren
voordat je nieuwe exemplaren aanschaft. De Bever geeft je graag een paar belangrijk aandachtspunten.

Gordijnen gebruik je meerdere keren per dag

En dat kun je niet van ieder interieurstuk zeggen. ‘s Ochtends lekker open voor veel zonlicht. ‘s Middags gaat met het draaien van de zon het rolgordijn een beetje naar beneden. En ‘s avonds trek je ze helemaal dicht voor een knusse sfeer en veel privacy. De belangrijkste tip: ga voor kwaliteit. Dan blijven deze showstoppers mooi, ook bij veel gebruik, en doen ze wat ze doen moeten: het licht en ongewenste ogen buiten houden.

 

Iedere ruimte kent zijn eigen wensen

Zo wil je in de badkamer het liefst geen zicht, maar mag de woonkamer wat meer inkijk hebben. De slaapkamer moet van al het externe licht afgeschermd worden, terwijl dat voor het toilet of de studeerkamer niet geldt. Bepaal dus allereerst: hoeveel licht en privacy wil ik in deze ruimte? Wil je licht enkel filteren – zoals in een studie- of zitkamer – of moet de ruimte helemaal afgesloten kunnen worden van buitenaf, zoals in de kinderkamer.

Welke raamdecoratie is jouw favoriet

Je zult je soms verbazen welke mogelijkheden en combinaties er mogelijk zijn als het gaat om raambekleding. Ga je voor luxe tweelaagse raamdecoratie en waarom kies je geen vouwgordijnen in plaats van een rolgordijn? De inspiratie uit woonbladen of online inspiratieplatformen kan wellicht wat overweldigend zijn. Want wat past nou goed bij jouw wensen en jouw huis? Schakel gerust onze hulp in, met alle opties en trends kunnen we je adviseren welke vorm van raamdecoratie ideaal is.

Stijl is essentieel

Van moderne jaloezieën tot klassieke vouwgordijnen: zorg er voor dat de gordijnen in ieder geval perfect aansluiten op de rest van het interieur. Dat kan zijn qua kleur, maar ook qua materiaal. Het zou zonde zijn als jouw frisse interieur vervaagt door oude, vaal geworden gordijnen. Past een dubbele plooi en wil je de gordijnen laten voeren? Hang je ze op aan een roede of rails, kamerhoog of op de vensterbank? Houd je van een opvallende print, of wil je liever stijlvolle gordijnen die zich wat meer op de achtergrond houden? Deze vragen bieden stof tot nadenken.

Wij helpen u graag bij het maken van keuzes.

Leveren van maatwerk tegen de scherpste prijzen, meten en plaatsen

Maak vrijblijvend een afspraak 011/540041 info@debever.be