fbpx
WEBSHOP 24u/24u – Verzendingen gratis vanaf 100€

In een prachtige landelijke omgeving bevindt zich de Trepkenshoeve.  Graag nemen we je mee naar deze landelijke hoeve waar onze kalk– en krijtverven  zijn gebruikt in combinatie met andere producten zoals de muurlijsten van Orac Decor  die we verdelen.

Met kalkverven creëer je makkelijk een wolkeffect op de muur. Er zijn verschillende methodes om kalkverf aan te brengen. Hier werd de wolk techniek toegepast.
Er werden ook twee verschillende kleuren van kalklagen over elkaar geplaatst.
De kasten werden geschilderd met één laag primer en vervolgens met een platte borstel en krijtverf. Door het schilderen met krijtverf worden er zichtbare strepen aangebracht.  Hier en daar werd met fijn schuurpapier de laag doorgeschuurd om een verouderingsproces te imiteren. Het geheel werd ook met een invisible vernice afgewerkt.

De grenen deuren werden uit een oude woning gerecupereerd en gerestaureerd. Het green werd geloogd om het pigment te neutraliseren en afgewerkt met woca olie wit.

In de hal werden muurlijsten van Orac Decor aangebracht en eveneens geschilderd met verschillende lagen kalkverf. Hier werd de streeptechniek toegepast.
 Hier werd de kalkverf ook met een invisible vernice afgewerkt.
Het ijzerwerk werd met zoutzuur behandeld om het sneller te laten oxideren. Om het geroeste metaal glad en afwasbaar te maken, werd er een metaalvernis op aangebracht.